Канада запровадила санкції проти рф, Ірану та М'янми

Читать на русском
Влада Канади запровадила нові санкції проти росії, Ірану та М'янми через ймовірні порушення прав людини урядами країн.

Влада Канади запровадила нові санкції проти росії, Ірану та М'янми через ймовірні порушення прав людини урядами країн.

Про це повідомляє видання Reuters.

За інформацією журналістів, під санкції потрапили 33 діючі або колишні високопосадовці рф та шість організацій, причетних до передбачуваних систематичних порушень прав росіян, які протестували проти вторгнення країни-агресора в Україну.

Ізоляція: з яких міжнародних організацій та програм вигнали росію після 24 лютогоПісля 24 лютого росію вигнали з Ради Європи, Всесвітньої туристичної організації, керівного складу ICAO та інших організацій та міжнародних програм. Більше – на інфографіці.

Після 24 лютого Канада вже запровадила санкції проти понад 1500 фізичних та юридичних осіб із росії, України та Білорусі.

Санкції також було запроваджено проти 22 осіб в Ірані, серед яких були високопоставлені працівники судової системи, пенітенціарної системи та правоохоронних органів, а також політичні лідери.

Санкції проти Ірану було впроваджено через день після того, як влада Ірана повісила чоловіка, засудженого за поранення ножем охоронця та блокування вулиці в Тегерані під час протестів, які почались після смерті Махси Аміні, затриманої поліцією.

Канада також запровадила санкції проти 12 осіб та трьох організацій у М'янмі, які виконують ключові функції від імені збройних сил М'янми, які сприяють постачанню зброї та насильству з боку збройних сил.

Раніше Великобританія розширила санкції проти росії та Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: