Рада ЄС із закордонних справ розгляне дев'ятий пакет санкцій проти рф: відома дата

Читать на русском
До Ради ЄС із закордонних справ входять міністр Європи та закордонних справ Євросоюзу, а також міністри закордонних справ країн-членів ЄС.
Ілюстративне фотоgettyimages

В понеділок, 17 жовтня, у Люксембурзі збереться Рада Євросоюзу із закордонних справ. Дев'ятий пакет санкцій проти росії стоїть серед питань порядку денного.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс на сторінці у Twitter.

«Міністри закордонних справ країн ЄС закликатимуть до більшої підтримки України, вестимуть роботу над дев'ятим пакетом санкцій проти рф, а також механізмом конфіскації заморожених російських державних активів та створення спеціального трибуналу за злочини, вчинені росією», - заявив Рінкевичс.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

При цьому, до Ради ЄС із закордонних справ входять міністр Європи та закордонних справ Євросоюзу, а також міністри закордонних справ країн-членів ЄС.

Нагадаємо, 6 жовтня ЄС офіційно затвердив восьмий пакет санкцій проти росії, які є відповіддю за війну проти України, у тому числі анексію української території на основі псевдореферендумів, мобілізацію та відкриті ядерні погрози.

Раніше Адміністрація президента США Джо Байдена розширила санкції проти росії.

Також ми повідомляли, що у Білому домі розглядають можливість повної заборони імпорту російського алюмінію у відповідь на ескалацію війни в Україні.

Окрім цього, влада Швейцарії схвалила внесення до санкційного списку більше 30 фізичних та юридичних осіб з рф у зв'язку зі спробою незаконної анексії частини території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: