Швейцарія запровадила нові обмеження проти рф

Читать на русском
Влада Швейцарії схвалила внесення до списку санкцій більше 30 фізичних та юридичних осіб з рф у зв'язку зі спробою незаконної анексії частини території України.

Влада Швейцарії схвалила внесення до списку санкцій більше 30 фізичних та юридичних осіб з рф у зв'язку зі спробою незаконної анексії частини території України.

Таке рішення ухвалив голова Федерального департаменту з питань економіки, освіти та досліджень (EAER), йдеться у пресрелізі Федеральної ради Швейцарії.

«12 жовтня EAER вніс зміни до додатку 8 до указу про заходи, пов'язані із ситуацією в Україні: ще 30 осіб підпадають під економічні санкції та заборону на в'їзд, а ще сім організацій підпадають під економічні санкції», - йдеться у заяві.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

За інформацією відомства, ці особи та організації включені до списку санкцій через причетність до псевдореферендумів, організованих росією на українських територіях наприкінці вересня цього року. Тепер їхні активи у Швейцарії мають бути заморожені.

EAER також вніс зміни до указу, згідно з якими обмеження, які вже застосовуються до окупованих територій Донецької та Луганської областей України, відтепер також будуть застосовуватися до території Запорізької та Херсонської областей, яка тимчасово не перебуває під контролем українського уряду.

Зміни набирають чинності 12 жовтня о 18.00.

Раніше Швейцарія приєдналася до сьомого пакету антиросійських санкцій Євросоюзу - зокрема, запровадила обмеження щодо російського золота.

Також нагадаємо, що з росії пішов швейцарський виробник шоколаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: