США готові запроваджувати санкції проти тих, хто постачає зброю та боєприпаси в рф

Читать на русском
Влада США має намір запроваджувати санкції проти тих осіб, країн та компаній, які постачають боєприпаси рф, або підтримують її військово-промисловий комплекс.

Влада США має намір запроваджувати санкції проти тих осіб, країн та компаній, які постачають боєприпаси рф, або підтримують її військово-промисловий комплекс.

Про це заявив заступник міністра фінансів Уоллі Адейємо, повідомляє пресслужба Мінфіну США.

Резолюція ПАРЄ про терористичний режим рф та трибунал: чому цей крок лише рекомендаційнийПопри те, що резолюція не обов'язкова до виконання, з політичної точки зору – це дуже важливий крок

«Сьогодні вранці управління щодо контролю за іноземними активами Мінфіну випускає керівництво, в якому чітко вказується, що ми готові й можемо запровадити санкції щодо людей, компаній або країн, які постачають боєприпаси росії або підтримують російський військово-промисловий комплекс», - сказав Адейемо.

На питання, що ще можуть зробити західні союзники, аби посилити тиск на рф, один європейський фінансовий чиновник на умовах анонімності зазначив: «Ми можемо розширити список осіб, на яких поширюються санкції. Ми можемо розширити кількість товарів, експорт яких обмежений. Але я думаю, що санкції ясно покажуть свій вплив на виробничо-збутові ланцюжки у росії».

За його словами, санкційний вплив на автомобільний та авіаційний сектори російської економіки найближчим часом цілком очевидний.

Раніше ЗМІ писали про те, що США розглядають повну заборону імпорту російського алюмінію.

Нагадаємо, 6 жовтня ЄС офіційно затвердив восьмий пакет санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: