США розглядають повну заборону імпорту російського алюмінію – ЗМІ

Читать на русском
У Білому домі розглядають можливість повної заборони імпорту російськго алюмінію у відповідь на ескалацію війни в Україні.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

У Білому домі розглядають можливість повної заборони на імпорт російського алюмінію у відповідь на ескалацію рф війни проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією джерел видання, наразі роглядають 3 варіанти: пряма заборона, підвищення тарифів до настільки високого рівня, що він був би еквівалентним заброні, а також санкції проти компанії «Русал» російського олігарха Олега Дерипаски, яка виробляє алюміній.

Санкції проти росії: які обмеження ЄС впровадив проти агресора з початку війниПро найважливіші санкції проти росії, які запровадив Європейський Союз – на інфографіці Слово і діло

«Такий крок мав би широкомасштабні наслідки для світового ринку алюмінію, потенційно змусивши споживачів у США та інших країнах поспішно шукати метал на заміну», – йдеться у матеріалі.

Після новин про можливу заборону світові ціни на алюміній почали зростати. Зокрема, на Лондонській біржі металів він подорожчав на 7,3%, досягнувши найбільшого денного збільшення за майже два тижні.

Відомо, що рф є другим у світі виробником алюмінію після Китаю. Метал має вирішальне значення для більшості галузей важкої промисловості. Лише у США російські поставки традиційно становлять близько 10% від загального обсягу імпорту алюмінію. У серпні рф була третім найбільшим експортером цього металу у США.

На початку повномасштабного вторгннення росії в Україну США стримували санкції проти російського алюмінію, адже побоювалися, що це зашкодить світовим постачальникам. Однак наразі залишається все менше продуктів для можливої заборони у відповідь на ескалацію війни, тому у Білому домі вже кілька тижнів триває дискусія.

Лондонська біржа металів минулого тижня запустила обговорення, щоб з’ясувати, чи слід забороняти операції з російським металом.

Нагадаємо, минулого тижня Євросоюз затвердив восьмий ракет санкцій проти рф. До списку санкцій внесли ще 30 фізичних та сім юридичних осіб, передбачено також встановлення граничної ціни на нафту та нафтопродукти.

Також у середу, 12 жовтня, глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва, а також олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: