У ЄС погодили восьмий пакет санкцій проти кремля: що в ньому буде

Читать на русском
Посли країн Євросоюзу офіційно узгодили всі деталі восьмого пакету санкцій проти росії через вторгнення в Україну.
Фото Ліга

Посли країн Євросоюзу погодили всі деталі восьмого пакету санкцій проти росії через вторгнення в Україну. У ньому, серед іншого, буде обмеження цін на нафту, нові заборони імпорту та експорту.

Про погодження пакету санкцій повідомив кореспондент «Радіо Свобода» у Брюсселі Рікард Йозвяк у Twitter.

Діти путіна, олігархи та маріонетки кремля: під антиросійські санкції РНБО потрапили понад 3600 осібНові санкції РНБО проти росії. У списку родичі путіна, російські олігархи, чиновники, пропагандисти, артисти – маріонетки кремля.

«Посли ЄС схвалили всі деталі пакету санкцій проти росії і запустили так звану письмову процедуру, яка завершиться завтра о 10:00», – написав він.

Публікація в офіційному журналі ЄС очікується завтра, 6 жовтня.

Як уточнив постійний представник Литви в ЄС Арнольдас Пранцкявічюс, до списку санкцій включать 35 нових осіб і компаній росії, залучених у війну проти України, псевдореферендуми та пропаганду.

«8-й пакет санкцій проти росії щойно схвалений у Комітеті постійних представників. Включає обмеження цін на нафту, нові заборони на імпорт та експорт сталі, дерева, машин, авіації, пластмас, хімікатів на суму 7 млрд євро, заборону на різні послуги, 35 нових осіб та компаній, залучених у війну, фіктивні референдуми та пропаганду», – написав Пранцкявічюс.

Рішення щодо восьмого пакету санкцій проти кремля привітала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

«Ми діяли швидко та рішуче. Ми ніколи не приймемо ні фіктивних путінських референдумов, ні будь-якої анексії України. Ми сповнені рішучості продовжувати змушувати кремль платити», – заявила вона у Twitter.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив невдоволення восьмим пакетом санкцій ЄС проти росії. За його словами, він «не відповідає масштабам ескалації».

Адміністрація президента США Джо Байдена розширила санкції проти рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: