«Відчутний удар по економіці рф»: Шмигаль озвучив деталі нових санкцій проти кремля

Читать на русском
Санкції ЄС проти росії. Восьмий пакет санкцій прокоментували у Кабміні та озвучили основні пункти.
t.me/Denys_Smyhal

Восьмий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії завдасть відчутного удару по економіці країни-агресора.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

США розширили санкції проти рф: у списку топчиновники та юрособиСША запровадили нові санкції проти росії на тлі сьогоднішньої анексії українських територій - до списку обмежень потрапили представники бізнесу, російські військові та політики.

«8-й пакет санкцій ЄС проти росії прийнято! Черговий крок покарання агресора, який завдасть відчутного удару його економіці», – написав він.

Прем'єр виділив основне, що увійшло до восьмого санкційного пакету:

  • встановлення граничної ціни на нафту та нафтопродукти;
  • заборона на імпорт з рф напівфабрикатів та іншої сталеливарної продукції, а також деревини, паперу, пластмаси, сигарет, дорогоцінного каміння, кольорових та дорогоцінних металів та деяких інших товарів. Очікуваний ефект від цих заборон для російської економіки складе щонайменше 7 млрд євро, зазначив Шмигаль;
  • розширення заборон із використання криптовалют, що допомагало обходити санкції;
  • заборона надання архітектурних та інженерних послуг, а також консультаційних послуг з ІТ та юридичних консультацій.

«Ми вдячні за важливий крок солідарності з боку ЄС. Водночас ми очікуємо, що санкційний тиск на агресора продовжиться. Потрібно повне відключення всіх російських та білоруських банків від SWIFT, запровадження повного енергетичного ембарго, заборона входу суден під прапорами країн-членів ЄС у російські морські порти, а також припинення видачі віз для російських громадян. Чим швидше ЄС та країни G7 накладуть такі заборони та санкції проти росії, тим швидше вдасться завершити цю війну», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні, 6 жовтня, ЄС ухвалив восьмий пакет санкцій проти росії через вторгнення в Україну, незаконну анексію 4 областей, а також ядерні загрози.

Раніше деталі пакету санкцій узгодили посли ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: