США розширили санкції проти рф: у списку топчиновники та юрособи

Читать на русском
США запровадили нові санкції проти росії на тлі сьогоднішньої анексії українських територій - до списку обмежень потрапили представники бізнесу, російські військові та політики.

США запровадили нові санкції проти росії на тлі сьогоднішньої анексії українських територій - до списку обмежень потрапили представники бізнесу, російські військові та політики.

Про це повідомляє офіційний сайт Мінфіну США.

У списку санкцій з'явилися 14 юридичних осіб із російського військово-промислового комплексу, троє ключових керівників російської фінансової інфраструктури, найближчі родичі деяких російських чиновників, а також 278 членів російського парламенту за сприяння проведенню рф фейкових референдумів і спробі анексії суверенної української.

** Серед тих, хто потрапив під санкції: **

  • родичі міністра оборони рф Сергія Шойгу,
  • дружина та син заступника секретаря ради безпеки рф Дмитра Медведєва,
  • мер москви Сергій Собянін,
  • голова Центробанку Ельвіра Набіулліна та її заступники,
  • депутат росії Валентина Терешкова – віце-прем'єр Олександр Новак
  • члени сімей міністра глави росгвардії Віктора Золотова, губернатора Санкт-Петербурга Олександра Беглова.

Крім того, Мінфін США додав 57 юросіб з Китаю, Вірменії та Білорусі до переліку організацій, які порушують експортний контроль США.

За порушення правил експортного контролю під санкції потрапила американсько-російська компанія Радіоавтоматика та її керівництво в особі Володимира Іванова, Сергія Бизова та Дмитра Галина. Компанія спеціалізується на закупівлі для оборонної промисловості.

Окремо Держдеп США запроваджує санкції проти членів сім'ї мера москви Сергія Собяніна, який також є членом ради безпеки росії, та візові обмеження щодо громадянина росії Очур-Суге Монгуша за катування українського військовополоненого.

Державний департамент також запроваджує візові обмеження щодо 910 осіб, зокрема військовослужбовців рф, білоруських військових чиновників та російських «маріонеток», які діють на окупованих територіях України.

Нагадаємо, президент рф володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Раніше у кремлі заявили, що не збираються припиняти війну в Україну навіть після анексії нових територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: