У Євросоюзі узгодили нові санкції проти росії – ЗМІ

Читать на русском
За інформацією джерел, офіційне рішення про восьмий пакет санкцій проти країни-агресора буде ухвалене вже в середу, 5 жовтня.
АрміяInform

Представники держав Європейського Союзу у вівторок, 4 жовтня, досягли попередньої домовленості щодо нового пакету санкцій проти росії через її вторгнення в Україну, зокрема прийнято обмеження ціни на російську нафту.

Про це повідомляє кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, а також Politico, з посиланням на європейських дипломатів.

Як стверджують обидва джерела, офіційне рішення про восьмий пакет санкцій проти країни-агресора буде ухвалене вже в середу, 5 жовтня.

Зазначається, що до нього входить і обмеження цін на російську нафту, проти чого раніше виступали Греція, Кіпр і Мальта.

Варто зазначити, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив невдоволення восьмим пакетом санкцій Європейського Союзу проти росії. За його словами він «не відповідає масштабам ескалації».

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена готує нові антиросійські санкції на тлі оголошеної владимиром путіним мобілізації, погроз про застосування ядерної зброї та псевдореферендумів.

Євросоюз також офіційно запропонував запровадити нові санкційні обмеження проти росії на тлі проведення псевдореферендумів, ядерних погроз путіна та часткової мобілізації.

Також стало відомо, що ЄС застосує санкції, які нині діють щодо окупованого Криму, проти всіх територій, які тимчасово не підконтрольні Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: