Президент ввів у дію санкції РНБО проти Януковича, Курченка та Дерипаски

Читать на русском
У середу, 12 жовтня, глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва.

У середу, 12 жовтня, глава держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти експрезидента Віктора Януковича, ексміністра оборони Павла Лебедєва, а також олігархів Сергія Курченка та Олега Дерипаски.

Відповідний указ від 12 жовтня №694/2022 було опубліковано на сайті президента.

«Ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 12 жовтня 2022 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» (додається)», - йдеться в указі.

ВАКС залучив перекладача для допиту свідків у справі екслісника ЯнуковичаАнтикорупційний суд залучив до участі у справі колишнього очільника лісового агентства перекладача з польської мови.

Згідно з рішенням РНБО, санкції застосовуються до Януковича, Курченка, Дерипаски та Лебедєва.

Санкції передбачають блокування активів зазначених осіб – а саме тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися належними їм активами, а також активами, щодо яких вони можуть прямо чи опосередковано (через інші фізичні чи юридичні особи) здыйснювати дії, тотожні за змістом до права розпорядження ними. Санкції запроваджені строком на 10 років.

Контроль за виконанням рішення РНБО, котре набуло чинності цим указом, покладено на секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Раніше ЄС зняв з Януковича та Пшонки санкції за розтрату держкоштів України.

Нагадаємо, влітку ДБР завершило розслідування щодо Віктора Януковича та колишнього заступника міністра юстиції через захоплення державної влади у 2010 році.

Крім того, у травні суд дозволив заарештувати Януковича у кримінальному провадженні за обставинами здійснення ним державної зради. Йдеться також про підписання Харківських угод у 2010 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: