Румунія допоможе Україні та Молдові за програмою НАТО – деталі

Читать на русском
Румунія переслідує цілі зміцнення безпеки та стабільності поблизу Східного флангу НАТО, особливо в регіоні Чорного моря.
Укрінформ

Румунія надіслала органам влади 4 країн, зокрема, Молдові та Україні, листи з інформацією про виділення їм загалом $1,4 млн у рамках ініціативи НАТО.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску.

Як зазначається, 1,4 млн доларів — це невикористані кошти з пакету допомоги, який раніше Румунія виділяла для національної армії Афганістану.

Згідно зі словами Ауреску, у якості допомоги Україні виділили $400 тисяч, а Молдові - $600 тисяч на зміцнення обороноздатності.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

Повідомляється, що кошти підуть на досягнення цілей зміцнення безпеки та стабільності поблизу Східного флангу НАТО, особливо в регіоні Чорного моря.

Про ухвалене румунським урядом рішення Ауреску поінформував і генсека Північноатлантичного Альянсу Єнса Столтенберга.

Нагадаємо, міністр оборони Румунії Васіле Динку вважає, що переговори з країною-агресором є єдиною можливістю досягнути миру в російсько-українській повномасштабній війні.

Згодом Давид Арахамія відповів на заяву міністра оборони Румунії щодо мирних переговорів Заходу з рф.

Також нещодавно колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга заявив, що Україна повинна поступитися своїми територіями росії, Польщі, Румунії та Угорщині.

Окрім цього, президент США Джо Байден у суботу, 15 жовтня, оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України. 725 мільйонів доларів направлять на підтримку ЗСУ.

Раніше стало відомо, що в рамках нового пакету військової допомоги США поставлять Україні боєприпаси та бронемашини Humvee.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: