НАТО розробляє 10-річний план відновлення оборонної промисловості України – Politico

Читать на русском
НАТО розробляє план, що має на меті у довгостроковій перспективі наблизити Україну до стандартів Альянсу як у навчанні, так і в оснащенні.

НАТО розробляє десятирічний план відновлення української оборонної промисловості. Першу зустріч між представниками Альянсу та України заплановано на наступний тиждень.

Про це повідомляє видання Politico.

Зустріч стане початком тривалого процесу, який має на меті у довгостроковій перспективі наблизити Україну до стандартів НАТО як у навчанні, так і в оснащенні.

Членство в НАТО: як країни відреагували на заявку УкраїниЯкі країни-члени НАТО підтримують вступ України, хто проти і хто поки що мовчить – на інфографіці.

«Ми розглянемо вимоги до оборонного планування, щоб забезпечити повну сумісність України з НАТО. Йдеться про перехід від радянського обладнання до західного», – розповів високопосадовець НАТО на умовах анонімності.

Як пише видання, топ-чиновники Альянсу вже проводили зустріч цього місяця, щоб розпочати планування допомоги українській оборонній промисловості, одночасно поповнюючи свої власні запаси зброї та техніки. Але ці нові зусилля НАТО будуть зосереджені лише на Україні.

«Ми шукатимемо способи відновити оборонну промисловість України», – сказав чиновник.

Члени НАТО мають намір докладати ширших зусиль, щоб вийти за рамки задоволення повсякденних потреб України на полі бою, і зрештою перетворити Україну на країну НАТО за визначенням, «навіть якщо вона не буде членом Альянсу».

Нагадаємо, 30 вересня Володимир Зеленський повідомив про підписання заявки на вступ України до НАТО у прискореному порядку.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як країни-члени Альянсу відреагували на заявку.

Крім того, ми вивчили, як змінювалося ставлення самих українців до вступу в організацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: