Арахамія відповів на заяву міністра оборони Румунії щодо мирних переговорів Заходу з рф

Читать на русском
Голова фракції Слуга Народу у ВР Давид Арахамія відповів міністру оборони Румунії, який вважає, що слід вести переговори із рф, навіть якщо це закінчиться замороженим конфліктом.

Голова фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді Давид Арахамія відповів на заяву румунського міністра Васіле Динку, який виступив із неоднозначною заявою у неділю, 9 жовтня.

Про це йдеться у повідомленні Арахамії в Телеграмі.

«Міністр оборони Румунії закликає країни Заходу до переговорів із росією заради миру. Ми, в свою чергу, готові до переговорів із західними країнами, але з приводу нашого якнайшвидшого вступу до НАТО. Це єдина тема на, яку ми можемо вести розмову на цей час і росія в цих перемовинах зайва. Колективна безпека і сильні Збройні сили України – це єдина гарантія миру на Європейському континенті. Тому переговорні зусилля Заходу варто спрямувати саме в цьому напрямку», – зазначає Арахамія.

Путін хоче укласти «велику угоду» із Заходом – речник президента ТуреччиниПрезидент росії володимир путін хоче укласти нову велику угоду з країнами Заходу. Вона частково стосуватиметься й України.

Нагадаємо, міністр оборони Румунії Васіле Динку вважає, що переговори з країною-агресором є єдиною можливістю досягнути миру в російсько-українській повномасштабній війні.

На думку голови румунського Міноборони, «країни світу, НАТО, США» повинні вести переговори про гарантії безпеки для України і про мир із росією, оскільки «політичний клас в Україні на даний момент не може собі дозволити допустити несправедливу втрату території».

Також нещодавно колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга заявив, що Україна повинна поступитися своїми територіями росії, Польщі, Румунії та Угорщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: