НАТО мало застосувати превентивні заходи щодо рф до 24 лютого – Зеленський (доповнено)

Читать на русском
Міжнародна спільнота та країни-члени Північноатлантичного альянсу (НАТО) ще до 24 лютого мали переглянути порядок та передбачити превентивне застосування ядерної зброї..

Міжнародна спільнота та країни-члени Північноатлантичного альянсу (НАТО) ще до 24 лютого мали переглянути порядок та передбачити превентивне застосування ядерної зброї у разі загрози застосування рф цього виду озброєння.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський заявив під час відеоінтерв'ю Інституту Лоуї в Австралії у четвер, 6 жовтня.

«Що має робити НАТО? Виключити можливість застосування росією ядерної зброї. Але, що важливо, я ще раз звертаюся до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого: превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде, якщо вони застосують, а не навпаки, чекати ядерних ударів росією, щоб потім сказати: «Ах, ти так? Ну, ось тримай від нас!», - підкреслив Зеленський.

Загроза ядерного удару рф: перший запуск ядерної ракети по Україні зруйнує всю світову безпекуЯкщо росія зважиться на застосування ядерної зброї в будь-якому його вигляді, абсолютно всі нинішні колективні інститути безпеки перестануть мати будь-яку актуальність

Також президент наголосив, що президент рф володимир путін дуже любить своє власне життя, тому дуже боїться за своє існування.

«Все ж я вважаю, що керівник росії дуже любить саме своє життя. І, гадаю, він розуміє, що після застосування ядерної зброї він не зможе більше зберегти його. Я у цьому впевнений», - заявив президент.

Прессекретар президента трохи згодом Сергій Никифоров пояснив, що саме мав на увазі Зеленський.

«Колеги, ви трохи задалеко зайшли зі своєю ядерною істерією і тепер чуєте ядерні удари навіть там, де їх немає. Президент говорив про період до 24 лютого. Тоді треба було застосувати превентивні заходи, щоб не дозволити Росії розв'язати війну. Нагадаю, що єдині заходи, про які тоді йшлося, були превентивні санкції. Шантажувати світ вибухами на ЗАЕС та всіляко натякати на використання ядерної зброї дозволяє собі лише держава-терорист Росія. Від України таких закликів ви ніколи не почуєте», – сказав Никифоров.

Представник кремля Дмитро Пєсков вже відреагував на заяву Зеленського.

«Заяви Зеленського - не що інше, як заклик до початку світової війни з непередбачуваними жахливими наслідками», - цитує представника кремля пропагандистське видання РИА Новости.

Також Пєсков заявив, що США, Велика Британія та країни ЄС нібито «мають звернути особливу увагу» на заяви президента України, оскільки «вони де-факто керують діяльністю Києва».

Раніше в Міноборони закликали світові країни перестати боятися «другої армії світу».

Нагадаємо, в ISW розповіли, за яких умов путін може застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: