В ОПУ відреагували на скандальний заклик ексміністра Румунії розділити Україну

Читать на русском
Якщо румунський пан Марга робить свої заяви з усією відповідальністю, то має розуміти і перспективу кримінальної відповідальності, вважає Подоляк.
фото: dw.com

Колишній міністр закордонних справ Румунії Андрєй Марга має розуміти перспективу кримінальної відповідальності за свої заклики поділити Україну.

Про це радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомляє у Twitter.

«Агентна криза» спонукає росію діставати з шафи навіть найбільш забутий політичний нафталін. Якщо румунський пан Марга робить свої заяви «з усією відповідальністю», то має розуміти і перспективу кримінальної відповідальності. За посягання на цілісність та суверенітет іншої держави», - написав він.

При цьому, на слова Марги вже відреагували у посольстві України в Румунії. Там засудили слова ексміністра.

«Ми шкодуємо, що колишній міністр європейської демократичної держави Марга робить заяви, які ставлять під сумнів основні принципи міжнародного права, особливо непорушність кордонів. Повна повага до цих принципів є основою безпеки та стабільності на континенті», – зазначили у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні колишній міністр закордонних справ Румунії Марга заявив, що Україна повинна поступитися своїми територіями росії, Польщі, Румунії та Угорщині.

Згідно з його словами, Закарпаття мають віддати Угорщині, Польщі – Галиччину, Румунії – Буковину, а росії – Донбас і Крим.

Також нагадаємо, що під час саміту Шанхайської організації співпраці в Узбекистані прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді звернувся до російського президента путіна зі словами, що зараз не час для війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: