Новий пакет допомоги: США поставлять Україні боєприпаси та бронемашини Humvee – Reuters

Читать на русском
У рамках наступного пакету військової допомоги в розмірі 725 млн. доларів, США поставлять Україні боєприпаси, а також бронемашини Humvee.

У рамках наступного пакету військової допомоги в розмірі 725 млн. доларів, США поставлять Україні боєприпаси, а також бронемашини Humvee.

Про це пише Reuters.

За словами американських чиновників, про цю допомогу буде оголошено в п'ятницю, 14 жовтня, - це стане першим пакетом допомоги від моменту масованих обстрілів рф по території України. Водночас вони зазначили, що час оголошення, зміст та вартість пакету можуть змінюватися до останньої хвилини.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

Один із чиновників зазначив, що, попри те, що пакет не включатиме засоби для відбиття масованих ракетних ударів, він був розроблений із метою посилення здатності України дати відсіч росії в контрнаступі.

Боєприпаси та техніка будуть відправлені з використанням президентського рішення щодо скорочення озброєнь (PDA). Це дозволить поставити в Україну озброєння вже найближчими днями після оголошення.

Зазначається, що право на скорочення озброєння дозволяє президенту США Джо Байдену схвалювати рішення без погодження із Конгресом.

Нагадаємо, Британія передасть ЗСУ ракети середньої дальності для американських NASAMS.

Також зазначимо, що 12 жовтня посли ЄС схвалили створення військової місії допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: