Ліз Трасс ініціює саміт країн-членів НАТО під час звернення до G7

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс у вівторок звернеться до лідерів G7, вона вимагатиме негайного засідання лідерів НАТО.

Під час зустрічі лідерів G7 прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс виступить з закликом залишатися непохитними у підтримці України. Також вона вимагатиме негайного проведення засідання НАТО.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Як вважає Трасс, віртуальна зустріч G7, до якої також приєднається президент України Володимир Зеленський, є шансом підтвердити єдність опозиції проти російського вторгнення на територію України.

Членство в НАТО: як країни відреагували на заявку УкраїниЯкі країни-члени НАТО підтримують вступ України, хто проти і хто поки що мовчить – на інфографіці.

«Путін мобілізував додаткові війська і виступив з ядерними погрозами після контрнаступів України з поверненням собі цілих територій на сході країни. Ніхто не хоче миру більше, ніж Україна. І зі свого боку, ми не повинні ні на йоту похитнутися в нашій рішучості допомогти їм здобути його», - очікується, що Трасс скаже це на зустрічі, згідно з витримки, оприлюдненою її офісом.

При цьому, вона відзначить необхідність збереження санкцій та закличе провести повноцінну зустріч лідерів військового альянсу НАТО найближчими днями.

Нагадаємо, напередодні Ліз Трасс закликала Європу відмовитися від російських енергоресурсів.

Також нагадаємо, що Трасс збільшить допомогу Україні у наступному році. Стало відомо, що до неї увійде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: