«Стійкий полудень»: у НАТО розповіли подробиці майбутніх навчань з ядерного стримування

Читать на русском
НАТО з 17 до 30 жовтня проводитиме навчання з ядерного стримування. У них буде задіяно 14 країн і до 60 літаків.
Ілюстративне фото

Військово-повітряні сили НАТО з 17 до 30 жовтня відпрацьовуватимуть можливості ядерного стримування в рамках навчань «Стійкий полудень».

Про це йдеться на сайті Альянсу.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

У навчаннях будуть задіяні 14 країн та до 60 літаків різних типів, у тому числі винищувачі четвертого та п'ятого поколінь, а також літаки-розвідники та літаки-заправники.

Навчальні польоти проходитимуть над Бельгією, яка приймає навчання, а також над Північним морем та Великою Британією. Бойова зброя не використовуватиметься.

У НАТО наголосили, що навчання є рутинними і не пов'язані з будь-якими поточними світовими подіями. «Ці навчання допомагають забезпечити безпеку, надійність та ефективність засобів ядерного стримування Альянсу», – заявила офіційний представник НАТО Оана Лунгеску.

Нагадаємо, навчання з ядерного стримування 11 жовтня анонсував генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Західні спецслужби посилили спостереження для виявлення ознак того, що путін міг віддати російським військовим наказ про застосування ядерної зброї проти України.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, скільки боєголовок є в ядерних країнах і скільки їх розгорнуто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: