У Румунії заявили, що Захід повинен вести з росією переговори щодо миру в Україні

Читать на русском
На думку голови румунського Міноборони, країни світу, НАТО, США» повинні вести переговори про гарантії безпеки для України і про мир із росією
фото: dw.com

Міністр оборони Румунії Васіле Динку вважає, що переговори з країною-агресором є єдиною можливістю досягнути миру в російсько-українській повномасштабній війні.

Про це повідомляє G4 Media, з посиланням на заяву Динку в ефірі місцевого телеканалу Prima TV.

«Єдиним шансом на мир можуть бути переговори з росією. Звичайно, це складні переговори», – зазначив керівник військового відомства країни.

Членство в НАТО: як країни відреагували на заявку УкраїниЯкі країни-члени НАТО підтримують вступ України, хто проти і хто поки що мовчить – на інфографіці.

На думку голови румунського Міноборони, «країни світу, НАТО, США» повинні вести переговори про гарантії безпеки для України і про мир із росією, оскільки «політичний клас в Україні на даний момент не може собі дозволити допустити несправедливу втрату території».

При цьому, Динку вважає, що росія має значні ресурси для продовження війни проти України.

«В ідеалі було б досягти ситуації переговорів, навіть якщо це закінчиться замороженим конфліктом, переговори все одно принесли б більше користі, ніж те, що відбувається зараз, знищення людських життів, матеріальних цінностей», – підсумував він.

Нагадаємо, нещодавно колишній міністр закордонних справ Румунії Андрей Марга заявив, що Україна повинна поступитися своїми територіями росії, Польщі, Румунії та Угорщині.

Раніше у Чорному морі корабель ВМС Румунії ледь не підірвався на російській дрейфуючій міні.

Також напередодні Олексій Резніков закликав світові країни припинити боятися «другу армію світу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: