США заявили про готовність приймати російських ухилянтів, але є умова

Читать на русском
Як заявили у Білому домі, США чітко розрізняють дії російського уряду та росіян, багато з яких висловилися проти цієї несправедливої війни.
Ілюстративне фото

Сполучені Штати готові приймати громадян росії, які тікають за кордон від мобілізації, але політичний притулок їм будуть надавати тільки в індивідуальному порядку.

Про це прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр повідомила на брифінгу.

Як наголосила офіційна представниця адміністрації Байдена, США чітко розрізняють дії російського уряду та росіян, «багато з яких висловилися проти цієї несправедливої війни» на численних акціях протесту.

«Тому будь-хто, хто шукає притулку від політичного переслідування, незалежно від громадянства, може подати заявку на притулок у США, і його заявку розглядатимуть в індивідуальному порядку. Такою ми бачимо свою роль у цьому процесі», - заявила Жан-П'єр.

Після оголошення путіним мобілізації з рф втекли понад 260 тисяч чоловіків – ЗМІЗ росії втекли 261 тисяча чоловіків після того, як була оголошена часткова мобілізація. У путіна продовжують обговорювати закриття кордонів.

Раніше у Білому домі пообіцяли відповідь США на російські псевдореферендуми на окупованих теритріях України.

Нагадаємо, що у суботу, 24 вересня, путін підписав закон, згідно з яким росіянам за дезертирство або неявку на службу за призовом загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Майже в усіх містах росії після оголошення мобілізації люди вийшли на акції протесту.

Водночас, одна країна Євросоюзу вже заявила про готовність приймати російських ухилянтів від мобілізації.

Згодом президент Європейської ради Шарль Мішель закликав відкрити кордони ЄС для російських ухилянтів.

Також росЗМІ повідомляють, що у рф заборонять виїзд чоловіків з країни після псевдореферендумів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: