«Боріться, тікайте або здавайтеся»: Зеленський закликав росіян виходити на протести

Читать на русском
Володимир Зеленський закликав росіян виходити на протести та боротися проти режиму путіна. Крім того, він подякував міжнародним партнерам за підтримку.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав росіян виходити на протести та боротися проти режиму володимира путіна.

Про це глава держави заявив у новому вечірньому відеозверненні.

У зверненні до громадян рф українських лідер заявив, що в російських містах почалися протести проти мобілізації, хоча й не масові.

«Ми бачимо, що люди в Дагестані, Бурятії, інших національних республіках і областях росії розуміють, що їх просто кинули. Кинули на смерть. Чому, наприклад, дагестанці чи будь-хто ще мають гинути на Харківщині чи під Донецьком? Та тому, що одна людина в росії так вирішила за всіх громадян росії. Немає іншої причини. Так він хоче», – розповів Зеленський.

Арестович закликав росіян бунтувати та ліквідувати путіна: «Або старий у Кремлі, або ваші життя»Олексій Арестович закликав росіян бунтувати проти мобілізації та ліквідувати володимира путіна. Крім того, він заявив, що громадянам рф необхідно виходити на протести.

За його словами, росіяни стали співучасниками тортур та вбивств українців, тому що мовчали. Однак він закликав зробити вибір – загинути на війні або залишитися живими.

Презилент зазначив, що російське керівництво хоче призвати на війну проти України близько мільйона громадян. Зокрема, забиратимуть не лише військових у запасі, а й звичайних чоловіків, яких будуть залякувати.

«55 тисяч російських солдатів загинули на цій війні за півроку. Десятки тисяч поранені, скалічені. Бажаєте більше? Ні? Тоді протестуйте. Боріться. Тікайте. Або здавайтесь в український полон. Це варіанти для вас, щоб вижити», – додав глава держави.

Крім того, Зеленський нагадав, що російське керівництво нібито хоче переговорів, але оголошує мобілізацію. Також президент наголосив, що дипломатичний процес буде неможливим у разі, якщо окупанти проведуть псевдореферендуми на захоплених територіях України.

Нагадаємо, що в росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

Практично у всіх містах росії після оголошення диктатором володимиром путіним мобілізації, почали роздавати повістки на вокзалах, зупинках та інших громадських місцях. Люди вийшли на акції протесту по всій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: