У російських містах продовжують протестувати проти мобілізації

Читать на русском
У неділю, 25 вересня, у містах російської федерації продовжились акції протесту проти мобілізації.
Sakhaday

У неділю, 25 вересня, у містах російської федерації продовжились акції протесту проти мобілізації.

Про це інформують російські ЗМІ.

Зокрема, на мітинги вийшли у російському Дагестані У селищі Ендірей кількасот людей перекрили трасу. Люди у формі відкрили стрілянину у повітря, що ще більше розгнівало протестувальників, розпочалась штовханина з правоохоронцями.

У місті Баксан у Кабардино-Балкарії на площу перед адміністрацією вийшли кілька десятків місцевих жителів.

Тоді як у місті Якутськ жінки провели акцію на площі Орджонікідзе з вимогою «припинити геноцид» і повернути чоловіків додому. Жінки скандували гасла «Ні війні» та «Ні геноциду». Відомо, що силовики почали затримувати як жінок, так і чоловіків. ЗМІ повідомляють про автобус затриманих.

ОВС-Інфо зазначає, що загалом мітинги сталися у 34 містах росії. Станом на 25 вересня, затримали більш як 820 осіб. Зокрема, у Петербурзі затримано 142 протестувальники, у Новосибірську – 71, у Пермі – 26, в Іркутську – 20, у Томську – 19, в Іжевську – 17, в Уфі – 16, у Краснодарі – 15, у Казані–12, у Волгограді – 11, у Вологді та Череповці – по 10, в решті міст менш як десять затриманих.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

У кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон, а звернення президента країни-агресора путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: