У Дагестані знову мітингують проти мобілізації, є затримані

Читать на русском
У Махачкалі та Хасавюрті сьогодні, 26 вересня, сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків на війну з Україною.
Колаж 24 каналу

У Махачкалі та Хасавюрті сьогодні, 26 вересня, сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків на війну з Україною.

Про це повідомляє проект Кавказ.Реалії.

Протести та опір мобілізації свідчать про провал путіна у підготовці росіян до війни – ISWПутін наполегливо продовжує називати вторгнення в Україну спеціальною військовою операцією та не створює інформаційних умов для підготовки росіян до мобілізації.

За даними видання, найбільше людей зібралося у Махачкалі – кілька сотень. Незабаром розпочалася масова бійка протестувальників із поліцейськими. Відомо, що близько 20 учасників затримали.

У мітингу в Хасавюрті сьогодні взяло участь близько ста людей. Поліція також розпочала жорсткі затримання, протестувальники чинили опір силовикам.

Акція протесту проти мобілізації розпочалася і в Нальчику. До мітингувальників вийшли місцеві урядники. Вони відмовилися відповідати на запитання, скільки людей буде мобілізовано із республіки.

Нагадаємо, акції проти мобілізації розпочалися у різних регіонах росії у перший день призову, 21 вересня. З того часу у різних містах затримали понад дві тисячі осіб, найбільше 21 вересня — понад 1300 осіб. Зокрема, у Дагестані на мітингах відбулися сутички.

25 вересня у Махачкалі проходив стихійний мітинг проти мобілізації для участі у війні в Україні, серед його учасників було багато жінок. Силовики затримали близько 120 людей. Відносно восьми з них відкрили кримінальні справи.

У той же час, глава Чечні Рамзан Кадиров відмовився від проведення мобілізації в республіці.

Військові аналітики вважають, що рішення путіна призвати 300 тисяч резервістів, швидше за все, продовжить війну в Україні, а не вплине на її результат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: