Геноцидна політика рф – Зеленський про масову мобілізацію кримських татар окупантами

Читать на русском
Володимир Зеленський підтвердив, що в окупованому Криму збираються масово мобілізувати кримських татар на війну проти України. Він назвав це геноцидною політикою рф.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що інформація щодо мобілізації окупантами представників кримськотатарського народу підтвердилася.

Про це глава держави заявив у новому вечірньому зверненні.

За його словами, ситуація у тимчасово окупованому Криму наразі катастрофічна. Більшість мобілізаційних повісток на війну проти України розписали саме на киримли.

У росії планують ввести воєнний стан і заборонити виїзд чоловіків – ЗМІЯк зазначає ЗМІ, це станеться в тому випадку, якщо Україна продовжить атакувати так звані приєднані території.

«Це ще один елемент геноцидної політики росії, ще одна причина для негайної й жорсткої реакції всього світу», – зазначив Зеленський.

Крім того, президент заявив, що імперська політика рф також завдає ударів по народах Дагестану, всього Кавказу та по корінних народах Сибіру й інших територій. Він знову закликав росіян виходити на протести та не піддаватися злочинній мобілізації.

«Боріться за те, щоб не відправили на смерть ваших дітей – усіх, кого можуть забрати під цю російську злочинну мобілізацію. Тому що якщо ви прийдете забирати життя наших дітей, я вам скажу як батько, ми вас живим уже не відпустимо», – попередив глава держави.

Нагадаємо, володимир путін оголосив про мобілізацію в росії з 21 вересня. Він також заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використовує «засоби, що є в розпорядженні».

У неділю, 25 вересня, у містах російської федерації продовжились акції протесту проти мобілізації.

Крім того, в цей день у столиці російської республіки Дагестан Махачкалі відбувається масова акція проти мобілізації чоловіків на війну з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: