Путін підписав закони про ув'язнення до 10 років за відмову росіян воювати – деталі

Читать на русском
Росіянам за дезертирство або неявку на службу за призовом тепер офіційно загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Президент країни-агресора володимир путін підписав закон, згідно з яким росіянам за дезертирство або неявку на службу за призовом загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Про це повідомляють російські видання «РИА Новости» та «РБК».

Як зазначається, відповідно до закону, самовільне залишення частини чи місця служби або неявка на службу без поважних причин, вчинені солдатом, який проходить військову службу за призовом або контракт, каратиметься в'язницею на строк до від 5 до 10 років.

Путін не дозволив генералам рф відступити від Херсона та врятувати солдатів – NYTПрезидент росії володимир путін не дозволив російським військовим відступити з Херсона, попри прохання своїх командирів.

При цьому росіяни, які перебувають у запасі, під час проходження ними військових зборів, нестимуть таку саму кримінальну відповідальність.

Згідно з повідомленням видання, посилюється покарання для військовослужбовців за низкою статей «під час воєнного стану, воєнного часу або умовах збройного конфлікту чи ведення бойових дій»:

  • За пошкодження або знищення військової техніки у такому разі загрожує до п'яти років позбавлення волі (поза періодом – до двох років).

  • Покарання за залишення частини або неявку в строк на службу в період мобілізації та військового стану (ст. 337 КК): самовільне покидання від двох до десяти діб - до п'яти років позбавлення волі (в інших обставинах - до одного року); від десяти днів до одного місяця - до семи років проти трьох; понад місяць - від п'яти до десяти років колонії проти п'яти років.

  • Покарання за невиконання підлеглим наказу керівника становитиме від трьох до десяти років.

  • Також в КК рф з'являться статті про добровільну здачу в полон (ст. 352.1 до 10 років позбавлення волі) та мародерство (ст. 356.1, до п'яти років).

Нагадаємо, що країна-агресор має намір залучити на війну проти України 1,2 млн росіян, причому найбільше мобілізують селян.

Раніше ISW повідомляв, що кремль не зможе створити мобілізаційний резерв через системні проблеми.

Також нагадаємо, шо росіян закликали виходити на нові акції проти мобілізації 24 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: