Грубі дії Кремля щодо мобілізації збільшать невдоволення по всій рф – ISW

Читать на русском
В Інституті вивчення війни заявили, що деспотичний підхід російської влади до мобілізація збільшить невдоволення по всій росії. Повістки почали вручати навіть людям, які вийшли на протест через таке рішення.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Російське керівництво зможе мобілізувати задану кількість росіян. Однак їхній моральних дух буде низьким, а у суспільстві зростуть невдоволення.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що влада почала грубо заганяти в армію, навіть не розбираючись у їхній відповідності критеріям. Таким чином, в рф зможуть набрати рекрутів. Проте водночас це викличе невдоволення серед суспільства по всій росії.

«Боріться, тікайте або здавайтеся»: Зеленський закликав росіян виходити на протестиВолодимир Зеленський закликав росіян виходити на протести та боротися проти режиму путіна. Крім того, він подякував міжнародним партнерам за підтримку.

Мобілізація була б непопулярною серед росіян навіть за умову «м’якого» підходу. Відомо, що наразі повістки вручають навіть людям, які виходять на протести проти мобілізації.

Крім того, неможливо перевірити, чи дійсно російська влада планує відправити на війну проти України 300 тисяч громадян, як про це сказав Сергій Шойгу. Відомо, що в опозиційні ЗМІ потрапила інформація про те, що мобілізувати збираються мільйон людей.

В ISW підкреслюють, що велику кількість чоловіків спробують набрати серед етнічних меншин. Зокрема, йдеться про бурятів та дагестанців, а також іммігрантів. Зокрема, з Центральної азії.

Нагадаємо, що в росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

ЗМІ заявили, що засекречений сьомий пункт указу президента росії володимира путіна про мобілізацію дозволяє призвати мільйон людей.

Практично у всіх містах росії після оголошення диктатором володимиром путіним мобілізації, почали роздавати повістки на вокзалах, зупинках та інших громадських місцях. Люди вийшли на акції протесту по всій країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: