Засекречений пункт указу путіна про мобілізацію дозволяє призвати мільйон росіян – ЗМІ

Читать на русском
У засекреченому сьомому пункті указу путіна про мобілізацію йдеться про кількість резервістів, які підлягають призову – один мільйон осіб, повідомляють ЗМІ.

Засекречений сьомий пункт указу президента росії володимира путіна про мобілізацію дозволяє призвати мільйон людей.

Про це повідомляє російське видання «Нова газета. Європа» із посиланням на джерело в адміністрації президента.

Мобілізація в росії не вплине на ситуацію на полі бою в найближчому майбутньому – WSJРішення путіна про мобілізацію в росії – визнання, що війна програна. Мобілізація навряд чи зупинить український наступ чи вплине на ситуацію на полі бою в найближчому майбутньому.

За словами співрозмовника, спочатку обговорювалося питання занесення під гриф «для службового користування» всього тексту указу путіна — за це виступали представники міністерства оборони. Пізніше було ухвалено рішення засекретити лише сьомий пункт, у якому йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

«Цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні», – повідомило джерело видання.

Нагадаємо, міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що мобілізувати збираються 300 тисяч осіб. За його словами, мобілізація передбачає призов лише тих, «хто відслужив і має військово-облікову спеціальність».

У британській розвідці вважають, що путін пішов на політичний ризик, оголосивши мобілізацію в росії.

У той же час експерти кажуть, що путін може призвати скільки завгодно резервістів, але росія не має можливості найближчим часом забезпечити їх навчанням і озброєнням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: