Путін все-таки виступив зі зверненням: у росії оголошено часткову мобілізацію (оновлено)

Читать на русском
Путін виступив зі зверненням та оголосив про часткову мобілізацію в росії. Призиватимуть лише громадян, які перебувають у запасі та мають досвід.

Володимир путін все-таки виступив із відеозверненням, анонсованим ще вчора. Під час виступу він заявив, що у росії буде часткова мобілізація.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

«Призову на військову службу підлягатимуть лише громадяни, які зараз перебувають у запасі і насамперед ті, хто проходив службу в лавах ЗС, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. Призвані на військові службу перед відправкою в частині обов'язково проходитимуть додаткову військову підготовку з урахуванням досвіду спеціальної військової операції», – заявив путін.

Мобілізація у росії стартує вже сьогодні, 21 вересня.

Що ще заявив путін під час звернення:

  • «Мета Заходу – послабити, роз'єднати та знищити зрештою нашу країну. Вони вже прямо говорять про те, що в 1991 році змогли розколоти Радянський Союз, а зараз настав час і самої росії, що вона повинна розпастися на безліч регіонів і областей, що смертельно ворогують між собою».

  • Про псевдореферендуми: «Росія не може віддати близьких їй людей на поталу ката і не відгукнутися на їх прагнення визначати свою долю. Росія підтримає рішення, яке ухвалять жителі Донбасу, Запорізької та Херсонської областей». Путін також обіцяв забезпечити безпеку під час проведення «референдумів».

  • «При загрозі своєї територіальної цілісності росія використовує всі наявні засоби, це не блеф».

Нагадаємо, росія з 23 до 27 вересня має намір провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України.

Крім того, до кримінального кодексу рф додали поняття «мобілізація», «воєнний стан» та «воєнний час», «збройний конфлікт».

В ISW вважають, що ці заходи спрямовані на внутрішню аудиторію росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: