У росії мобілізують 300 тисяч резервістів: кого призиватимуть і відправлятимуть в Україну

Читать на русском
Шойгу заявив, що в росії мобілізують 300 тисяч резервістів – насамперед нібито для контролю окупованих територій та лінії зіткнення.

У росії в рамках часткової мобілізації призвуть 300 тисяч резервістів. Мобілізація передбачає призов лише тих, хто відслужив та має військово-облікову спеціальність.

Про це заявив міністр оборони рф Сергій Шойгу, передають пропагандистські ЗМІ.

«Мобілізації підлягають ті, хто відслужив, має військову спеціальність та бойовий досвід. Це 1% від загального мобілізаційного ресурсу», – сказав Шойгу. Мобілізаційний ресурс росії він оцінив у 25 млн осіб.

Жест повного відчаю: як зміниться ситуація на фронті в разі загальної мобілізації в рфШоковане Харківським погромом російське суспільство вимагає жорстких заходів. Але чи готове воно відчути ці жорсткі заходи на своїй шкурі – в матеріалі Слово і Діло

При цьому глава міноборони пообіцяв «не брати строковиків та студентів».

Шойгу стверджує, що часткова мобілізація насамперед потрібна для «контролю звільнених територій та лінії зіткнення». «Сама лінія зіткнення, можна називати її і лінія фронту, і лінія зіткнення – вона понад тисячу км. Звичайно, те, що ззаду, і те, що там, по цій лінії – це треба закріплювати, ці території треба контролювати. І, звичайно, насамперед, саме для цього робиться ця робота – я маю на увазі, часткова мобілізація», – заявив він.

У кремлі також оприлюднили указ про часткову мобілізацію, він передбачає, зокрема:

  • призвані у рамках мобілізації матимуть статус військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом;

  • рівень грошового утримання призваних за мобілізацією відповідає рівню грошового утримання військовослужбовців-контрактників.

  • контракти про проходження військової служби, продовжують свою дію до закінчення періоду часткової мобілізації, за винятком випадків звільнення: за віком, станом здоров'я, у зв'язку з набранням законної сили вироком суду про призначення покарання у вигляді позбавлення волі.

Нагадаємо, володимир путін оголосив про часткову мобілізацію в росії з 21 вересня.

Раніше до кримінального кодексу рф додали поняття «мобілізація», «воєнний стан», «воєнний час», «збройний конфлікт», «добровільна здача в полон».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: