Арестович закликав росіян бунтувати та ліквідувати путіна: «Або старий у Кремлі, або ваші життя»

Читать на русском
Олексій Арестович закликав росіян бунтувати проти мобілізації та ліквідувати володимира путіна. Крім того, він заявив, що громадянам рф необхідно виходити на протести.
Олексій АрестовичФото – president.gov.ua

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович закликав росіян бунтувати проти оголошеної в рф мобілізації, а також натякнув, що їм необхідно ліквідувати володимира путіна.

Таку заяву він зробив під час ефіру з російським адвокатом Марком Фейгіним на YouTube.

«Тут ситуація гранично зрозуміла – або один божевільний старий у Кремлі, або 300 тисяч ваших життів… до тих 60, які вже загинули, та 100 з зайвим, які покалічені», – наголосив Арестович.

Залужний щодо мобілізації в рф: ЗСУ знищать усіх, хто прийде зі зброєюЖодні заяви кремля не вплинуть на готовність українців боротися за свою свободу - ЗСУ знищать усіх, хто прийде зі зброєю в Україну.

Він заявив, що здебільшого обстріли на війні здійснюються з артилерії, тому більшість росіян, яких відправлять воювати в Україну, навіть не зможуть зробити постріл та не побачать свого противника. За його словами, назад у росію після участі у війні повертаються приблизно 50%.

Радник голови ОП підкреслив, що зупиняти мобілізацію потрібно ще в самій росії – «маневрувати», «косити» або влаштовувати акти колективної непокори у разі, якщо людину вже забрали на полігон. Зокрема, він додав, що російська влада навряд зможе посадити до в’язниці цілий полк військових, які будуть бунтувати проти участі у війні. Крім того, він порадив росіянам здаватися у полон, адже вони стануть героями своєї країни, коли вдасться скинути путіна ті зміниться влада.

Арестович закликав мобілізованих росіян, які вже будуть озброєні, розвертати зброю на полігонах, адже рф не зважиться їх вбити та не зможе відправити воювати.

«Полки, які взбунтовалися, можливо, не скинуть путіна, але точно не поїдуть на війну. Якщо вони взбунтовалися на території росії, то посилати їх на лінію фронту – божевілля. Бунт на території рф – це гарантія того, що ви не потрапите в Україну», – зазначив радник голови ОП.

Арестович додав, що у випадку, якщо росіянин все ж потрапив на війну, йому варто звернутися до родичів та повідомити, що він хоче здатися у полон. За його словами, вже все підготовлено для того, щоб ворог міг перейти на українську сторону та залишитися живим.

Крім того, Арестович разом із Фейгіним закликали росіян приходити знову на протести, які розпочнуться в різних містах рф 22 вересня о 19 годині.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

Майже у всіх містах рф після оголошення диктатором володимиром путіним мобілізації, почали роздавати повістки на вокзалах, зупинках та інших громадських місцях. Люди вийшли на акції протесту по всій країні. За підрахунками «ОВД-Інфо», до вечора 21 вересня було затримано понад 150 осіб.

Затримання проводилися щонайменше у 15 містах, а лідером за кількістю затриманих (30 осіб) став Єкатеринбург.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: