Ситуація на ЗАЕС: Ердоган запропонував путіну посередництво Туреччини

Читать на русском
Президент Ердоган заявив, що Туреччина може бути посередником у ситуації із Запорізькою АЕС - так, як і в зерновій угоді.
Українська правда

У суботу, 3 вересня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів переговори з президентом країни-агресора путіним. Сторони обговорили вирішення напруженої ситуації навколо ЗАЕС, яка знаходиться під контролем російських окупантів.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що в ході переговорів Ердоган запропонував путіну, щоб Туреччина стала посередником у питанні Запорізької АЕС.

«Це цирк»: співробітник ЗАЕС розповів про візит місії МАГАТЕ на станціюМісію МАГАТЕ всюди супроводжували озброєні окупанти та співробітники Росатому, поширюючи дезінформацію і пропаганду про ситуацію на ЗАЕС

При цьому, голови двох держав також обговорили ситуацію з експортом зерна з України і підтвердили продовження будівництва атомної станції «Аккую» в Туреччині.

Водночас, Ердоган і путін домовилися більш детально обговорити перераховані вище питання під час зустрічі в узбекському Самарканді на саміті, який пройде 15-16 вересня.

Нагадаємо, що гендиректор МАГАТЕ озвучив перші висновки після візиту місії Агентства на ЗАЕС.

Раніше в Офісі президента України висловили здивування тим, що візит місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) на ЗАЕС тривав лише дві години. Там не розуміють, що можна було зробити за такий короткий час.

Також російські окупанти, які засіли на Запорізькій атомній електростанції, намагаються перетворити приїзд місії Міжнародного агентства з атомної енергетики на безплідну екскурсію, а також навідріз відмовляються пускати на ЗАЕС журналістів - бо бояться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: