Зеленський: Окупанти відмовилися пускати на ЗАЕС журналістів разом з МАГАТЕ

Читать на русском
Окупанти, яких налякала перспектива побачити вільну пресу в дії, не пустили працівників видань на ЗАЕС
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти, які засіли на Запорізькій атомній електростанції, намагаються перетворити приїзд місії Міжнародного агентства з атомної енергетики на безплідну екскурсію, а також навідріз відмовляються пускати на ЗАЕС журналістів - бо бояться.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 1 вересня.

Експерт пояснив, чому росіяни можуть влаштовувати провокації на тлі приїзду місії МАГАТЕПолітолог розповів, чому приїзд МАГАТЕ може викликати неоднозначну реакцію російської федерації.

«У нас є чіткі дані про те, що росія робила дуже багато цинічних речей, щоб обдурити місію, в тому числі за допомогою залякування жителів Енергодара. Окупанти змушували людей брехати представникам МАГАТЕ...»- зазначив він.

Хоча під час обговорення місії в Києві було вирішено, що її супроводжуватимуть журналісти з українських та міжнародних ЗМІ, окупанти, яких налякала перспектива побачити вільну пресу в дії, не пустили працівників видань на ЗАЕС.

«Незалежні журналісти. Щоб світ бачив правду. Бачив, що насправді відбувається. На жаль, цього не зроблено. Хоча обіцяно. На жаль, окупанти не пустили журналістів, але організували масовку своїх пропагандистів. На жаль, представники МАГАТЕ не захистили представників незалежних ЗМІ» - резюмував президент.

Нагадаємо, що 1 вересня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула в Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція і відвідала її, пробувши там близько двох годин.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі пообіцяв, що місія буде зберігати постійна присутність на території ЗАЕС. При цьому місії МАГАТЕ в перші години візиту на окуповану Запорізьку АЕС вдалося побачити «ключові речі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: