Литва запропонувала відправити миротворчі війська на Запорізьку АЕС

Читать на русском
На думку глави МЗС Литви, тільки миротворчі війська на ЗАЕС зможуть захистити станцію від російських збройних провокацій
Запорізька АЕСTelegram

На Запорізьку атомну електростанцію потрібно ввести миротворчі підрозділи. Тільки такий захід зможе захистити ЗАЕС від російських збройних провокацій.

Про це заявив Міністр закордонних справ Литва Габріеліус Ландсбергіс перед засіданням міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу в Празі 30 серпня, повідомляє Європейська правда.

Супутники Maxar Technologies фіксують наскрізні пробоїни в даху ЗАЕС – CNNПробоїни в даху будівлі знаходяться поруч з трьома російськими бронетранспортерами, в 150 метрах від одного з ядерних реакторів

«Ми ніколи не були ближче до ядерної катастрофи, ніж ми є зараз. Чесно кажучи, тільки висловлювати жаль щодо ситуації може бути недостатньо. Я думаю, нам потрібно повернутися до аналогічних дискусій, які ми вели майже півроку тому, про те, що, можливо, навіть військова миротворча сила, яка забезпечить ядерну безпеку всередині та навколо ЗАЕС, могла б бути обговорена і, очевидно, є необхідною» - зазначив він.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що місія Міжнародного агентства з атомної енергії прямує на Запорізьку АЕС. Її очолив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі. Однак до складу місії є численні питання.

Російські окупанти навмисне обстрілюють коридори, по яких місія МАГАТЕ повинна їхати на Запорізьку атомну електростанцію.

Зараз ситуація на Запорізькій АЕС залишається складною, але існує надія, що станція все-таки повернеться під контроль Енергоатома і МАГАТЕ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: