У Зеленського висловили здивування занадто коротким візитом місії МАГАТЕ на ЗАЕС

Читать на русском
На думку Подоляка, за такий короткий час присутності на станції можна було хіба що послухати російську дезінформацію
Ілюстративне фотоFacebook

В Офісі президента України висловили здивування тим, що візит місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) на ЗАЕС тривав лише дві години. Там не розуміють, що можна було зробити за такий короткий час.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

Експерт пояснив, чому росіяни можуть влаштовувати провокації на тлі приїзду місії МАГАТЕПолітолог розповів, чому приїзд МАГАТЕ може викликати неоднозначну реакцію російської федерації.

Подоляк нагадав, що у МАГАТЕ є конкретні алгоритми вивчення ситуації на атомній станції та дослідження атомного реактора. Нічого з цього, судячи з тривалості візиту, зроблено не було, що виглядає дуже дивно.

«Це ж вони не просто приїхали подивитися на територію, наприклад, їдальні або інші зали... Тому дивно, що місія тривала дві години. Але МАГАТЕ каже, що там залишаться представники на постійній основі. Але через дві години, тим більше коли біля тебе крутяться росіяни та розповідають, де що прилетіло, можна було послухати тільки казки у виконанні представника «Росатому» і не більше» - зазначив він.

Нагадаємо, що 1 вересня місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула в Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція та відвідала її, пробувши там близько двох годин.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі пообіцяв, що місія буде зберігати постійну присутність на території ЗАЕС. При цьому місії МАГАТЕ в перші години візиту на окуповану Запорізьку АЕС вдалося побачити «ключові речі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: