«Це цирк»: співробітник ЗАЕС розповів про візит місії МАГАТЕ на станцію

Читать на русском
Місію МАГАТЕ всюди супроводжували озброєні окупанти та співробітники Росатому, поширюючи дезінформацію і пропаганду про ситуацію на ЗАЕС
Рафаель Маріано ГроссіAP Photo

Члени місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ), які 1 вересня відвідали Запорізьку атомну електростанцію, пересувалися по ній і спілкувалися зі співробітниками ЗАЕС виключно в присутності озброєних окупантів і співробітників Росатому, а сам візит перетворився на цирк.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на співробітника станції, який на умовах повної анонімності поспілкувався з журналістами.

Місія МАГАТЕ побачила «ключові речі» на ЗАЕС – ГроссіМісії МАГАТЕ у перші години візиту на окуповану Запорізьку АЕС вдалося побачити «ключові речі».

«Вони водили Гроссі та інспекторів за своїм маршрутом, показували «карти прильотів» і привели до них місцевих колаборантів із заявами від «небайдужих громадян» про необхідність припинення обстрілів. Це був цирк» - розповів український атомник.

Крім того, за його словами, росіяни поширювали дезінформацію - нібито на станції знаходяться тільки «війська радіологічного, хімічного та біологічного захисту», а не бойові підрозділи окупаційних військ, а ЗАЕС нібито обстрілюють Збройні Сили України.

Раніше в Офісі президента України висловили здивування тим, що візит місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) на ЗАЕС тривав лише дві години. Там не розуміють, що можна було зробити за такий короткий час.

Також російські окупанти, які засіли на Запорізькій атомній електростанції, намагаються перетворити приїзд місії Міжнародного агентства з атомної енергетики на безплідну екскурсію, а також навідріз відмовляються пускати на ЗАЕС журналістів - бо бояться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: