Окупанти збираються евакуювати з території ЗАЕС співробітників «Росатому» – розвідка

Читать на русском
Загарбники збираються таємно евакуювати працівників Росатому з території окупованої Запорізької АЕС.
gur.gov.ua

Загарбники збираються таємно евакуювати працівників «Росатому» з території окупованої Запорізької АЕС.

Про це повідомляє українська розвідка.

«На Запорізькій атомній електростанції проводиться підготовка до евакуації в Мелітополь співробітників «Росатому». Щоб уникнути паніки серед працівників станції підготовка проводиться приховано», – йдеться в повідомленні.

Розвідники зазначають, що евакуація проходитиме у супроводі підрозділів «Росгвардії». Вони ще об 7:00 колоною вирушили з Мелітополя в напрямку Енергодару. Зі слів співробітників «Росатому» стало відомо, що у разі прибуття на ЗАЕС Місії МАГАТЕ, частину персоналу не буде допущено на територію станції.

Експерт пояснив, чому росіяни можуть влаштовувати провокації на тлі приїзду місії МАГАТЕПолітолог розповів, чому приїзд МАГАТЕ може викликати неоднозначну реакцію російської федерації.

«Наразі на ЗАЕС вже склалась критична ситуація через те, що окупанти не допускають на територію частину співробітників. Зокрема, персонал, що відповідає за пожежну безпеку», – наголошують у повідомленні.

Нагадаємо, росіяни обстрілюють заздалегідь узгоджений маршрут слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до АЕС.

Місію Міжнародного агентства з атомної енергії було затримано на підконтрольній Україні стороні лінії фронту приблизно на три години на шляху до Запорізької атомної електростанції.

Раніше у розвідці повідомили, що до приїзду МАГАТЕ росіяни вже підготували масовку для створення видимості підтримки окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: