Галущенко: якщо відключити на ЗАЕС всі реактори, ядерна загроза нікуди не зникне

Читать на русском
Будь-яка атомна станція - це не просто реактори, які виробляють енергію. Це також велике сховище ядерного матеріалу
Запорізька АЕСAP Photo

Навіть у тому випадку, якщо будуть заглушені всі реактори Запорізької атомної електростанції, потенційна ядерна загроза від ЗАЕС залишиться величезною через деякі нюанси.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі Національного телемарафону.

«Це цирк»: співробітник ЗАЕС розповів про візит місії МАГАТЕ на станціюМісію МАГАТЕ всюди супроводжували озброєні окупанти та співробітники Росатому, поширюючи дезінформацію і пропаганду про ситуацію на ЗАЕС

«Якщо станція не працює і не видає електроенергію, але на ній знаходиться ядерний матеріал, а це очевидно, він знаходиться в активній зоні та в басейнах витримки й в сховищі відпрацьованого ядерного палива... Поки там є ядерний матеріал, існує ядерна небезпека» - сказав він.

Таким чином, резюмував міністр, питання того, чи видає станція в мережу енергію, чи ні, не має відношення до ядерної безпеки об'єкта, і взагалі ніяк не вплине на зниження загрози від дій росіян на ЗАЕС.

Нагадаємо, раніше в Білому домі запропонували, що в цілях безпеки, щоб не допустити ядерної катастрофи, слід контрольовано заглушити атомні реактори на Запорізькій атомній електростанції.

Російський президент володимир путін може відмовитися виводити війська з території Запорізької атомної електростанції, як того вимагає світова спільнота. Однак путін добре розуміє силу, тому потрібен потужний удар Збройних сил України по його армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: