Місія МАГАТЕ затрималася на шляху до Запорізької АЕС – де зараз перебувають експерти

Читать на русском
Місія МАГАТЕ затрималася на три години на шляху до Запорізької АЕС. Наразі експерти перебувають на КПП приблизно за 20 км від лінії фронту.
Reuters

Місію Міжнародного агентства з атомної енергії було затримано на підконтрольній Україні стороні лінії фронту приблизно на три години на шляху до Запорізької атомної електростанції.

Про це CNN повідомив представник організації Фредрік Даль.

Експерт пояснив, чому росіяни можуть влаштовувати провокації на тлі приїзду місії МАГАТЕПолітолог розповів, чому приїзд МАГАТЕ може викликати неоднозначну реакцію російської федерації.

«Генеральний директор Гроссі особисто вів переговори з українськими військовими, щоб мати можливість продовжити шлях, і він, як і раніше, сповнений рішучості доїхати разом із місією до ЗАЕС сьогодні», – повідомив Даль.

За інформацією Reuters, представники МАГАТЕ очікують на українському контрольно-пропускному пункті приблизно за 20 км від лінії фронту.

Нагадаємо, росіяни обстрілюють заздалегідь узгоджений маршрут слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до АЕС.

Крім того, в рф заявляли, що в районі Енергодару нібито висадився український десант, щоб не допустити візит МАГАТЕ. У міністерстві оборони росії також повідомляли, що «кілька десятків українців вранці на човнах висадилися на узбережжі Каховського водосховища та намагалися захопити станцію».

Раніше у розвідці повідомили, що до приїзду МАГАТЕ росіяни вже підготували масовку для створення видимості підтримки окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: