У Дніпрі провели тренування з евакуації населення через ситуацію на ЗАЕС

Читать на русском
Оскільки ситуація навколо ЗАЕС залишається дуже напруженою, рятувальні служби готуються до будь-якого розвитку подій
Фото з місця подійdsns.gov.ua

У Дніпрі 30 серпня провели тренування зі здійснення евакуаційних заходів мирного населення у разі радіаційної аварії на Запорізькій атомній електростанції. Евакуація передбачається в разі загрози сильного радіоактивного зараження місцевості.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

У разі аварії на ЗАЕС радіаційна хмара накриє Крим та деякі регіони росії – ЕнергоатомФахівці припускають, що у випадку аварії на Запорізькій АЕС радіаційна хмара може накрити південну частину України та дістатися деяких регіонів росії.

Оскільки ситуація навколо ЗАЕС залишається дуже напруженою, рятувальні служби готуються до будь-якого розвитку подій - в тому числі до такого, при якому доведеться негайно евакуювати з міст мирних людей.

У Дніпрі в ході навчань рятувальники відпрацювали взаємодію з місцевими органами влади в разі евакуації населення, оперативне розгортання пунктів санітарної обробки громадян і заходи спеціальної протирадіаційної обробки техніки.

Відпрацьовано також алгоритми оповіщення населення за допомогою гучномовців на спецтехніці ДСНС та поліції, навички роботи зі спеціальним обладнанням та приладами радіохімічного контролю, заходи знезараження евакуйованих, особового складу, спорядження та спецтехніки.

Експерт пояснив, чому росіяни можуть влаштовувати провокації на тлі приїзду місії МАГАТЕПолітолог розповів, чому приїзд МАГАТЕ може викликати неоднозначну реакцію російської федерації.

У навчаннях брали участь рятувальники підрозділів ДСНС, співробітники Національної поліції, медичні працівники, представники Служби безпеки України та голови районних військових адміністрацій.

Нагадаємо, в Литві вважають, що на Запорізьку атомну електростанцію потрібно ввести миротворчі підрозділи. Тільки такий захід зможе захистити ЗАЕС від російських збройних провокацій.

У Білому домі запропонували в цілях безпеки, щоб не допустити ядерної катастрофи, контрольовано заглушити атомні реактори на ЗАЕС.

Супутникові фотографії свідчать, що після останніх російських обстрілів в даху деяких будівель ЗАЕС утворилися наскрізні пробоїни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: