П'ятий енергоблок Запорізької АЕС знову підключено до мережі

Читать на русском
П'ятий енергоблок Запорізької АЕС, який напередодні відключився через обстріл росіян, знову підключено до енергомережі. На станції працюють два енергоблоки, які виробляють електроенергію для потреб України.

П'ятий енергоблок Запорізької АЕС, який 1 вересня відключився через мінометний обстріл російських військ, знову підключено до енергомережі.

Про це повідомляє Енергоатом.

Вдесятеро гірше, ніж ЧАЕС: експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕСУ разі можливої аварії на Запорізькій АЕС потенційна зона відчуження становитиме понад 30 тисяч квадратних кілометрів – понад десять чорнобильських зон. Запорізька область фактично буде втрачена для проживання та господарства. Наслідки відчують й інші країни.

«Сьогодні, 2 вересня 2022 року, енергоблок №5 Запорізької АЕС, який був відключений вчора зранку (1 вересня) внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика ЗАЕС, о 13:10 під’єднаний до енергомережі, триває набір потужності. Наразі на станції працюють два енергоблоки, які виробляють електроенергію для потреб України», – йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі зазначили, що зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає.

Нагадаємо, вчора на АЕС приїхала місія Міжнародної агенції з атомної енергії. Голова організації Рафаель Россі заявив, що експертам у перші години візиту вдалося побачити «ключові речі». Частина делегації залишається на станції.

В Офісі президента висловили подив через такий короткий візит. Володимир Зеленський також розповів, що окупанти намагаються зробити візит МАГАТЕ марним та відмовляються пускати незалежних журналістів.

Як насправді відбувся візит експертів, розповів співробітник станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: