Біля ЗАЕС спалахнула ще одна пожежа, імовірно загорілися ліси навколо станції

Читать на русском
Пропагандисти росії повідомляють, що навколо атомної електростанції горять ліси. Офіційних підтверджень цієї інформації немає
Фото з супутникаPlanet Labs

Біля Запорізької атомної електростанції знову пожежі. Вогонь засікли з супутника, російська пропаганда повідомила про лісові пожежі навколо АЕС.

Російська пропаганда повідомляє про це з посиланням на заяву пособника окупантів, колаборанта і терориста Володимира Рогова, псевдочиновника на окупованій території Запорізької області.

За словами Рогова, навколо Запорізької АЕС нібито горять ліси. Водночас немає офіційного підтвердження тому, що це саме лісова пожежа, а не чергова російська провокація. Також нічого не відомо про причину загоряння.

Нагадаємо, 25 серпня Запорізька атомна електростанція вперше в історії повністю відключилася від мережі через пошкодження лінії електропостачання. Це сталося в результаті безперервних російських терористичних обстрілів.

Пізніше, за даними МАГАТЕ, ЗАЕС змогла відновити з'єднання з українською мережею. Проте всі шість енергоблоків станції залишаються відключеними від мережі.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні весь світ побував у кроці від масштабної ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції. Якби не дії українського персоналу, обстріли країни-терориста росії призвели б до жахливих наслідків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: