У Білому домі запропонували контрольовано заглушити реактори ЗАЕС, щоб уникнути аварії

Читать на русском
США всіляко підтримують місію МАГАТЕ, яка вирушила на станцію. Російські окупанти зобов'язані надати експертам безпечний та безперешкодний доступ до ЗАЕС
Джон КірбіAP Photo

З метою безпеки, щоб не допустити ядерної катастрофи, слід контрольовано заглушити атомні реактори на Запорізькій атомній електростанції.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій в Раді національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі.

Кірбі зазначив, що США всіляко підтримують місію МАГАТЕ, яка вирушила на станцію. Російські окупанти зобов'язані надати експертам безпечний і безперешкодний доступ до ЗАЕС.

«Ми також вважаємо, що росія повинна погодитися на створення демілітаризованої зони навколо станції. І продовжуємо вважати, що контрольоване відключення ядерних реакторів ЗАЕС буде найбільш безпечним і найменш ризикованим варіантом дій в короткостроковій перспективі», - додав він.

Нагадаємо, 29 серпня стало відомо, що місія Міжнародного агентства з атомної енергії вирушає на Запорізьку АЕС. Її очолив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі. Однак до складу місії є численні питання.

Тим часом фахівці припускають, що в разі аварії на Запорізькій АЕС радіаційна хмара може накрити південну частину України і дістатися до деяких регіонів росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: