Гендиректор МАГАТЕ оголосив про терміновий виїзд на чолі місії на ЗАЕС

Читать на русском
Місія МАГАТЕ повинна терміново відправитися на ЗАЕС у зв'язку з важкою і небезпечною ситуацією, яка там склалася
Рафаель Маріано ГроссіEPA / EFE

У Міжнародному агентстві з ядерної енергетики (МАГАТЕ) заявили про необхідність термінового виїзду місії експертів агентства на Запорізьку атомну електростанцію у зв'язку з небезпечною ситуацією там. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі обіцяє особисто очолити місію.

Про це йдеться в офіційному повідомленні МАГАТЕ.

«Майже кожен день на Запорізькій атомній електростанції або поблизу неї відбувається новий інцидент. Ми не можемо втрачати час. Я маю намір особисто очолити місію МАГАТЕ на станції в найближчі кілька днів, щоб допомогти стабілізувати ситуацію з ядерною безпекою» - заявив Гроссі.

Нагадаємо, 25 серпня Запорізька атомна електростанція вперше в історії повністю відключилася від мережі через пошкодження лінії електропостачання. Це сталося в результаті безперервних російських терористичних обстрілів.

Пізніше, за даними МАГАТЕ, ЗАЕС змогла відновити з'єднання з українською мережею. Проте всі шість енергоблоків станції залишаються відключеними від мережі.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні весь світ побував у кроці від масштабної ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції. Якби не дії українського персоналу, обстріли країни-терориста росії призвели б до жахливих наслідків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: