Росія перетворила Запорізьку АЕС на свою військову базу – Кулеба

Читать на русском
Країна-агресора перетворила Запорізьку АЕС на свою військову базу - таким чином, армія росії поставила під загрозу весь континент.

Країна-агресора перетворила Запорізьку АЕС на свою військову базу - таким чином, армія росії поставила під загрозу весь континент.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter.

Він зазначив, що ядерна безпека для України залишається пріоритетом з огляду на трагедію на Чорнобильській АЕС. Однак російські війська погрожують, оскільки мілітаризували найбільшу в Європі АЕС.

«Російські окупанти перетворили Запорізьку АЕС на військову базу, поставивши під загрозу весь континент. Російські військові мають забратися з території станції, тому що їм там нічого робити», - заявив Кулеба.

Нагадаємо, 25 серпня вперше в історії станції Запорізька АЕС повністю відключилася від енергомережі. Це сталося через дії російських окупантів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що через росію світ побував за крок від ядерної катастрофи на ЗАЕС. Врятувати ситуацію зміг український персонал станції, який спрацював високопрофесійно.

У МАГАТЕ повідомляли, що ЗАЕС спромоглася відновити з'єднання з українською електромережею.

26 серпня спочатку один, потім другий із зупинених енергоблоків ЗАЕС під'єднали до мережі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: