На ЗАЕС ввели в дію другий енергоблок, він підключений до мережі

Читать на русском
Зараз йде набір необхідної потужності блоку. Попередньо, зауважень до роботи обладнання та систем безпеки реактора немає
Запорізька АЕСimgonline.com

На Запорізькій атомній електростанції змогли підключити до мережі другий енергоблок. Два робочих енергоблоки станції були зупинені 25 серпня.

Про підключення повідомила пресслужба Енергоатома.

Енергоблок вдалося підключити до мережі ввечері 26 серпня, через більше як добу після його відключення. Зараз йде набір необхідної потужності блоку. Попередньо, зауважень до роботи обладнання та систем безпеки реактора немає.

Нагадаємо, раніше перший із зупинених енергоблоків Запорізької атомної електростанції вдалося підключити до енергомережі. Станція продовжує працювати та виробляти енергію.

У Міжнародному агентстві з ядерної енергетики (МАГАТЕ) заявили про необхідність термінового виїзду місії експертів агентства на Запорізьку атомну електростанцію у зв'язку з небезпечною ситуацією там. Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі обіцяє особисто очолити місію.

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається дуже напруженою, тому росія обов'язково повинна пропустити на територію станції місію МАГАТЕ, заявили в Євросоюзі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: