Боррель заявив, що ЄС буде складно через санкції проти росії: «Це ціна свободи»

Читать на русском
Голова європейської дипломатії не став заперечувати того, що санкції проти країни-агресора викликали економічні проблеми в Європі.
Getty Images

Євросоюз найближчим часом зіткнеться з економічними викликами, пов'язаними з введеними проти росії санкціями. При цьому, голова європейської дипломатії Жозеп Боррель вважає, що це ціна свободи, і Європа повинна бути готова її заплатити.

Про це Боррель заявив у інтерв'ю австрійському виданню «Krone».

Як вважає головний дипломат Євросоюзу, поки економіка росії залежить від нафти і газу, ЄС повинен обмежувати її можливості. При цьому, Боррель не став заперечувати того, що санкції проти країни-агресора викликали економічні проблеми в Європі.

«Звичайно, ми зіткнемося з серйозними викликами в короткостроковій перспективі. Не можна заперечувати, що ціни на газ зростають. Але ми повинні бути готові заплатити ціну за свободу», - заявив глава дипломатії ЄС.

Бонсай-армії: Боррель заявив, що Євросоюз не може покладатися на свої збройні силиЯк зазначив Боррель, європейські армії повинні бути здатними вести як територіальну оборону, так і асиметричну війну на відстані.

Він додав, що розв'язана росією війна - це боротьба не тільки українців, а й усіх європейців.

Боррель також вважає, що зараз світ переживає «глобальну кризу демократії».

«Авторитарні режими на підйомі. Старі імперії повертаються. Росія хоче повернути царизм, Китай і Туреччина дотримуються імперських поглядів. І тут рішення може прийти тільки через єдність. Кожен не виживає сам по собі», - підкреслив Боррель.

Нагадаємо, напередодні Боррель заявив, що Євросоюз не може покладатися на свої збройні сили.

Раніше Боррель назвав умову діалогу між Євросоюзом та росією.

Окрім цього, у ЄС обговорять компромісний варіант візових обмежень для громадян росії.

Проте, Боррель не підтримує введення повної заборони на візи для громадян росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: