Боррель заявив, що ЄС буде складно через санкції проти росії: «Це ціна свободи»

Читать на русском
Голова європейської дипломатії не став заперечувати того, що санкції проти країни-агресора викликали економічні проблеми в Європі.
Getty Images

Євросоюз найближчим часом зіткнеться з економічними викликами, пов'язаними з введеними проти росії санкціями. При цьому, голова європейської дипломатії Жозеп Боррель вважає, що це ціна свободи, і Європа повинна бути готова її заплатити.

Про це Боррель заявив у інтерв'ю австрійському виданню «Krone».

Як вважає головний дипломат Євросоюзу, поки економіка росії залежить від нафти і газу, ЄС повинен обмежувати її можливості. При цьому, Боррель не став заперечувати того, що санкції проти країни-агресора викликали економічні проблеми в Європі.

«Звичайно, ми зіткнемося з серйозними викликами в короткостроковій перспективі. Не можна заперечувати, що ціни на газ зростають. Але ми повинні бути готові заплатити ціну за свободу», - заявив глава дипломатії ЄС.

Бонсай-армії: Боррель заявив, що Євросоюз не може покладатися на свої збройні силиЯк зазначив Боррель, європейські армії повинні бути здатними вести як територіальну оборону, так і асиметричну війну на відстані.

Він додав, що розв'язана росією війна - це боротьба не тільки українців, а й усіх європейців.

Боррель також вважає, що зараз світ переживає «глобальну кризу демократії».

«Авторитарні режими на підйомі. Старі імперії повертаються. Росія хоче повернути царизм, Китай і Туреччина дотримуються імперських поглядів. І тут рішення може прийти тільки через єдність. Кожен не виживає сам по собі», - підкреслив Боррель.

Нагадаємо, напередодні Боррель заявив, що Євросоюз не може покладатися на свої збройні сили.

Раніше Боррель назвав умову діалогу між Євросоюзом та росією.

Окрім цього, у ЄС обговорять компромісний варіант візових обмежень для громадян росії.

Проте, Боррель не підтримує введення повної заборони на візи для громадян росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: