Ситуація довколо Запорізької АЕС залишається вкрай тривожною – Боррель

Читать на русском
Ситуація на Запорізькій АЕС залишається вкрай напруженою, тому росія обов'язково має пропустити на територію станції місію МАГАТЕ.

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається вкрай напруженою, тому росія обов'язково має пропустити на територію станції місію МАГАТЕ.

Про це повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель у своєму Twitter-акаунті у п'ятницю, 26 серпня.

«Фукусімський сценарій»: до чого може призвести зупинка всіх енергоблоків Запорізької АЕСЗупинка всіх енергоблоків Запорізької атомної станції може спричинити катастрофу за сценарієм аварії на японській АЕС Фукусіма.

Він закликав росію не перешкоджати роботі станції, повністю приєднати АЕС до української мережі та забезпечити ремонт пошкоджених ліній.

«Ситуація довколо Запорізької АЕС залишається дуже тривожною... Експерти МАГАТЕ мають нарешті отримати дозвіл на поїздку на об'єкт», - зазначив Боррель.

Нагадаємо, 26 серпня один із зупинених енергоблоків Запорізької атомної електростанції вдалося підключити до енергомережі. Станція продовжує працювати та виробляти енергію.

25 серпня вперше в історії станції Запорізька АЕС повністю відключилася від енергомережі. Це сталося через дії російських окупантів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що через росію світ побував за крок від ядерної катастрофи на ЗАЕС. Врятувати ситуацію зміг український персонал станції, який спрацював високопрофесійно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: