Євросоюзу потрібні власна армія та великі запаси озброєння для України – Боррель

Читать на русском
ЄС зараз, як ніколи, потребує власних сполучених збройних сил, які зможуть забезпечувати його безпеку
Жозеп БоррельReuters

Європейському союзу потрібно терміново приділити увагу власній безпеці. Євросоюзу потрібна власна армія, оскільки він повинен сам відповідати за свою безпеку. Також ЄС потрібні запаси озброєння, тому що готівкові запаси виснажилися.

Про це заявив високий представник у справах дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє УНІАН.

Яку військову техніку Україна може отримати від США завдяки ленд-лізуЛенд-ліз дозволяє президенту США надавати допомогу озброєнням і спорядженням будь-якій країні, яка визнана критично важливою для обороноздатності Штатів

За його словами, ЄС зараз, як ніколи, потребує власних сполучених збройних сил, які зможуть забезпечувати його безпеку. При цьому ЄС повинен поповнити запаси власного озброєння; виявилося, що повномасштабні конфлікти вимагають більше зброї, ніж вважалося раніше, а допомога Україні виснажує арсенали європейських країн. Це означає, що Європа повинна виробляти більше зброї - щоб вистачало й Україні, і європейським країнам.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецький уряд не має наміру надавати Україні бойові машини піхоти Marder, яких так потребує українська армія. У Міноборони ФРН безпосередньо визнали, що не мають політичної волі для таких дій.

Втім, якийсь сенс з Німеччини все-таки є; вже в липні Україна зможе отримати перші зенітні самохідки Gepard. Відомо, що передадуть 15 одиниць техніки. До них буде отримано близько 60 тисяч снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: