У ЄС обговорять компромісний варіант візових обмежень для громадян росії

Читать на русском
Чехія запропонувала компромісний варіант візових обмежень для росіян – скасувати угоду про спрощення візового режиму. У такому разі росіянам доведеться зіткнутися з додатковою бюрократією та платити за візу більше.

Чехія, яка зараз головує у Європейському Союзі, запропонує повністю призупинити дію угод про спрощення візового режиму з росією та Білоруссю.

Як пише Bloomberg, це буде компромісним рішенням, спрямованим на пом'якшення суперечностей держав-членів щодо візових санкцій.

Кулеба про візові санкції: Росіяни повинні визначитися, хочуть вони знищити Європу чи відпочивати тамДмитро Кулеба заявив, що росіяни, які підтримують війну проти України, також підтримують російську агресію проти Європи та Заходу. Тому слід заборонити їм туристичні поїздки.

Якщо дію угоди зупинять, громадянам росії, які їдуть до ЄС, доведеться платити більше та зіткнутися з додатковою бюрократією для отримання короткострокової візи.

Це не означатиме заборони на в'їзд для туристів і, як і раніше, дозволить росіянам та білорусам подавати заявки на короткостроковий в'їзд. Але це збільшить час обробки віз, вимагатиме більше документації та підвищить витрати до 80 євро з 35 євро.

Офіційні особи, пише агентство, чекають жорстких дебатів у Празі з приводу обмежень: Німеччина, Австрія та південні країни ЄС, які покладаються на туризм, ймовірно, чинитимуть опір. Але лідери на північному сході ЄС зайняли жорсткішу позицію.

Нагадаємо, глава зовнішньополітичного відомства Європейського союзу Жозеп Боррель не підтримує пропозицію щодо візових санкцій щодо росіян.

Проти також Німеччина, Кіпр та Греція, Угорщина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: