Боррель не виключив надання Україні статусу кандидата в ЄС

Читать на русском
Боррель додав, що далеко не всім країнам вдається отримати навіть кандидатський статус і згадав у зв'язку з цим балканські держави
Жозеп Боррельshutterstock.com

Україна має європейську культуру, а Європейський союз може і повинен розширюватися. Тому Україні можна надати статус кандидата в члени Європейського Союзу.

Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель в інтерв'ю для офіційного журналу ЄС.

Україна у якості кандидата в ЄС тільки посилить Європейський Союз – ЗеленськийПрезидент також різко розкритикував скептиків, які заявляють, що Україні не потрібно надавати статус кандидата в ЄС

«Я переконаний, що Україна має європейську культуру і що ЄС може розширюватися. Україна зі своїми цінностями, культурою та історією вже готувалася приєднатися до Європи шляхом реформ напередодні вторгнення росії» - сказав він.

Боррель додав, що далеко не всім країнам вдається отримати навіть кандидатський статус і згадав у зв'язку з цим балканські держави.

«Десять років тому в Салоніках ми пообіцяли Західним Балканам європейське майбутнє. У одних вийде, в інших ні. Що, якби ми зробили те ж саме для України?»- сказав він.

Нагадаємо, Єврокомісія готова надати рекомендації країнам ЄС і завершити оцінку статусу кандидата нашої країни.

При цьому, якщо Європейський союз не надасть Україні статус кандидата в члени ЄС, в самій Україні ця відмова буде сприйнята вкрай негативно. Це послабить позиції Євросоюзу, України, і посилить позиції росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: